Pagina's

THIS IS NOT FOR ME

Dat bloggen hè. Ik kap ermee. Jarenlang deed ik het, af en aan, veel en weinig, kort en lang, mooi en slecht. Ik schreef vanuit mijn hart en vanuit de druk om elke dag iets te publiceren. Vanuit mezelf en voor opdrachtgevers. Ik hield het stevig vast, liet het iets meer los en twijfelde. Constant. Er zijn ongelooflijk veel dingen die ik leuk vind, zoals schrijven, zingen, tekenen en natuurlijk fotograferen - en dat blijf ik ook allemaal doen. Maar dit, in blogvorm? Nee. Het past niet meer. Het voelt niet meer goed. Het voelt alsof ik een shirt aanheb dat eigenlijk te klein is. Het is tijd om Your Inspiration Blog los te laten.

De afgelopen maanden schreef ik bijna niets meer hier en voelde ik de wil om dat nog te doen ook steeds verder wegzakken. Deze blog hing er maar een beetje bij, naast alles wat ik doe en alle gave ontwikkelingen die ik doormaak. Ergens voelde ik ook steeds dat 'ik moet echt weer eens wat schrijven'. En daar gaat het mis.

Vroeger kon ik nooit een keuze maken wat ik nou wilde doen. Ik wilde alles. Van alle kanten hoorde ik: maak een keuze. Kies één ding en doe dat, ga dáár voor. Ik koos schoorvoetend de fotografie, maar kon al het andere toch niet loslaten. Nu weet ik dat dat uit angst was. Stel dat ik één ding kies en ik blijk het niet te kunnen? Stel dat alles mislukt? Maar die fotografie groeide. En groeit nog steeds. Bijna dagelijks vind ik nu bevestiging; DIT is wat ik kan en wil.

De afgelopen tijd gaat het zo ontzettend de goede kant op met mijn fotografie. Ik stop er mijn hele ziel en zaligheid in, doe ontzettend toffe opdrachten met ontzettend toffe mensen, nam een assistent aan en zeg vol liefde JA tegen opdrachten die me blij maken en nee tegen opdrachten die dat niet doen. Ik ben fotografe.

Geen blogger. Dat label laat ik los.

De link yourinspirationblog.nl loopt nog door tot het einde van de betaalde periode en vervalt dan. Vervalt deze site? Nee, de blogspot link blijft bestaan, de stukken die nu online staan blijven. Stop ik met schrijven? Nee. Hoe dan verder? Geen idee, misschien start ik wel een ander platform waar ik alle overige creatieve uitingen kan delen. Misschien ook niet. Maar de focus ligt nu volledig op mijn bedrijf, dat steeds meer de vorm aanneemt die mij gelukkig maakt.

Bedankt voor alle support en lieve, leuke en ontroerende comments! Jullie zijn de leukste lezers ooit.

Je kunt me vinden op Twitter en Instagram, mocht je me missen. ;)

Liefs,
Mariët.

7 opmerkingen:

 1. Ontzettend jammer, ga je stukjes missen :( Maar wel goed dat je kiest voor hetgeen dat je gelukkig maakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap je keuze, goed dat je de keuze voor jezelf hebt gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de ene kant natuurlijk jammer. Ik genoot van jouw inspiratie en je zette mij vaak genoeg aan het denken. De zoektocht in het leven en vooral spiritueel is een lange soms moeilijke reis. Soms vond ik dan hier handvaten of tips om het makkelijker te maken.

  Maar aan de andere kant: super tof dat je een keuze hebt gemaakt <3 Heel veel succes met je bedrijf en wie weet zien we binnenkort weer iets nieuws verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaah wat jammer! Maar tegelijkertijd ook zo fijn dat je echt kan kiezen voor iets dat je zo gelukkig maakt, en dat het met de fotografie zo goed gaat!! Je nieuwe site was ook echt super mooi trouwens!:) XX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spijtig dat je stopt, ik genoot zo van je stukjes en foto's. Jouw kijk op het leven heeft me zo geïnspireerd...
  Maar wat super dat het met je fotografie zo goed gaat, je moet inderdaad kiezen voor wat je het liefste doet ;)
  Ik blijf je zeker volgen op social media etc!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen